Ma egy nagyon gyorsan elkészíthető túrófánk receptet hoztam Nektek. Tényleg hamar megvan, de annál finomabb. Természetesen szénhidrát csökkentett és nem tocsogós, mert nem bő olajban kell sütni. Szóval készítsétek és fogyasszátok bátran. Én a xilittel főzött baracklekvárba mártogatva fogyasztom.

Túrófánk

Hozzávalók:
– 125g MasterMix
– 125g liszt
– fél csomag sütőpor
– ízlés szerint édesítő
– csipet só
– 50dkg túró
– 3tojás
– olaj a sütéshez
– lekvár tálaláshoz

Elkészítés:
A lisztekhez hozzákeverjük a sütőport, az édesítőt, és a sót.
Hozzáadjuk a túrót és a tojásokat, majd jól összedolgozzuk. (Ilyenkor még ragacsos az állaga.)
Lisztezett deszkán összegyúrjuk. Ekkor viszonylag sok lisztet vesz még fel. Puha, ruganyos tésztát kapunk.
1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tegyünk a tepsibe sütőpapírt, és ecsettel olajozzuk be. Helyezzük rá a fánkocskákat, majd a tetejüket is kenjük le olajjal. Sütőben süssük meg, 200fokon kb. 15perc alatt. (A sütés időtartama változhat!)