Ma hoztam Nektek egy tejszínes málnatorta receptet. Most ünnepeltük a születésnapomat, illetve a házassági évfordulónkat is, ezért sütöttem ezt a tortát. Így biztos az kerül bele, ami kerülhet, szóval semmi finomított szénhidrát…így teljesen diétás és egészséges!

Tejszínes málnatorta:

Tészta:
7 tojás
7 csapott ek. xilit
7 csapott ek. update liszt (vagy más szénhidrát csökkentett liszt)
2 ek. víz

Krém:
0,5 l cukormentes tejszín (Hulala)
2 ek. xilit
kb. 20 dkg málna

Elkészítés:
A tojás sárgákat kikeverjük a xilittel, hozzáadjuk a lisztet és a vizet, majd a felvert tojás fehérjehabot. Kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük (kb. 20-25 perc, tűpróba).
Hagyjuk kihűlni a piskótát.
Közben a málnát turmixoljuk, hozzáadjuk a xilittet. A tejszínhabot felverjük félig, majd hozzáadjuk a málnát és együtt keményre felverjük a habot.
A piskótát háromfelé vágjuk, betöltjük a krémmel, a tetejét is bekenjük, majd kedvünkre díszítgetjük. 🙂