Tejszínes-epres-túrókocka

Tészta:
6 db tojás
– 6 ek. xilit/eritrit
– vanília
– csipetnyi só
– 4 ek. olaj (én kókuszt használok)
– 6 ek. szénhidrát csökk. liszt (de csináltam már lenmagliszttel is, abból csak 4 ek. kell)
– 1 cs sütőpor
– 2 ek. kakaópor
– kb. 0,5 dl víz

Krém:
– 50 dkg túró (a krémesebb verzióból)
– xilit/eritrit ízlés szerint
– vanília
– csipetnyi só
– 1 citrom reszelt héja és leve
– 5 dl növényi cukormenetes tejszín
– 50 dkg eper
-2 cs tortazselé

Elkészítés:
A piskótához, habosra keverjük a tojássárgákat az édesítővel és a vaníliával, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaót, végül a tojásfehérje keményre vert habját. A masszát beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük. A krémhez a tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a vaníliát, a cukorpótlót, a sót, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt, és a kihűlt piskótára simítjuk. Eperrel díszítjük, majd bevonjuk tortazselével. Pár órára tegyük hűtőbe.