Hozzávalók

Tészta:
-100g zabpehelyliszt
-70g kókuszzsír
-45g tejföl
-1 tojássárgája
-10g porrá darált eritrit
-kevés reszelt citromhéj
Túrós réteg:
-500g túró
-3ek tejföl
-ízlés szerint eritrit
-1 tojás
-1ek zabkorpa
Lekváros réteg:
-házi cukormentes baracklekvár
Hab:
-3db tojásfehérje
-30g porrá darált eritrit

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük fóliába csomagolva, hűtőben. Majd kicsit átgyúrjuk és
pite formába nyújtjuk. 180 fokon elősütjük 5-6 percig.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjét keményre felverjük.
A túrót összekeverjük a tojássárgájával, az eritrittel, a zabkorpával, a tejföllel, majd óvatosan hozzáforgatjuk a
tojásfehérje felvert habját is.
Az elősütött tésztára tesszük a tölteléket és tovább sütjük kb. 20-25 percig.
Ezután kivesszük, és a sütő hőfokát 140-150C-ra visszahűtjük . A túróra rákenjük a baracklekvárt majd a
poreritrittel keményre felvert tojásfehérjéből rácsot nyomunk a tetejére.
Visszatesszük megint a sütőbe amíg a hab a tetején aranyszínű nem lesz,de ekkor a sütőnk már csak kb 140-
150C-os.
Ha megsült kivesszük a sütőből, majd hagyjuk kihűlni.

Rákóczi túrós sütemény diétásan