Ma egy omlós finomság receptjét hoztam el Nektek! Ezt a sütit sokszor elkészítettem már, mert nagyon kiadós, nagyon finom és nagyon szénhidrát csökkentett! Kávéval, teával egyszerűen szuper! 😉

Omlós mákos rudacskák

Tészta:
-125g Update Master Mix
-125g sima liszt
-130g vaj
-125g tejföl
-ízlés szerint xilit porrá őrölve
-vanília
-1db tojássárgája
-1 csipet só
Töltelék:
-125 g darált mák
-ízlés szerint xilit
-0,75 dl tej (75 ml)
-1 citrom reszelt héja
-1 marék mazsola
-1 kiskanál méz
Hempergetéshez:
-2 ek. xilit porrá őrölve
-1 ek. vanillia sweet porrá őrölve
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1-2 órára, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Közben a töltelékhez valókat összekeverjük és összemelegítjük a tűzhelyen.
A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk és hosszában 3 felé vágjuk. Mindegyiket a hosszanti oldal mentén betöltjük a töltelékkel és feltekerjük. Apró rudacskákra vágjuk és sütőpapíros tepsiben, 180 fokon , kb. 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen meghempergetjük a porcukor, vaníliacukor keverékével. Mák helyett dióval is készíthető.