Ma hoztam nektek egy újabb receptet! 😉 Leves mellé második fogásnak kiváló, vagy kávé mellé desszertként! 😉

Fánk

Hozzávalók:
20 dkg szénhidrát csökkentett liszt
1 ek. sikér
1 kocka friss élesztő
kevés xilit
60 g olvasztott vaj
3 tojássárgája
csipet só
kb. 2-2,5 dl tej (apránként adjuk majd a tésztához, amennyit felvesz a lisztünk)
sütéshez olaj

Elkészítés:
Kevés tejet meglangyosítunk, belekeverjük a xilitet és hozzáadjuk az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztet, a sikért, a tojás sárgákat, csipet sót, az olvasztott vajat egy tálba tesszük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztős löttyöt, majd apránként adagoljuk bele a tejet, és jól összegyúrjuk.
Letakarva, meleg helyen kb. fél órát kelesztjük. Ha megkelt, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, félbehajtjuk, és újra nyújtjuk, 1-1,5 cm vastagságúra. Ezt követően kiszaggatjuk, a közepét ujjunkkal benyomkodjuk és a lyukkal lefelé fordítva, letakarva még 20 percet pihentetjük.
Ezt követően forró olajban kisütjük. Először a lyukas oldalával lefelé tesszük az olajba és fedővel letakarva 1 percig sütjük, majd megfordítjuk a fánkokat és újabb 1-2 percig sütjük, de ekkor már fedő nélkül.
Ha kisültek cukormentes lekvárral, porrá őrölt xilittel fogyaszthatjuk!

Készen állsz tapasztalatot szerezni?

➺ Nika FittLie táplálkozási program®
➺ Táplálkozási Tanácsadó
➺ Dietetikus
➺ Egészségmentor
✎ Blogger
✒Online személyre szabott étrend

© 2018 Nika-fittlife táplálkozási program
Heblinger Nikolett  - Táplálkozási tanácsadás

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.

JOGI NYILATKOZAT

Adatvédelem: A feliratkozáskor és/vagy megrendeléskor kapott személyes adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek nem adjuk át. Bővebben:
https://nika-fittlife.hu/at/