Briós

Tészta:
– 10 dkg Update MasterMix
– 10 dkg sima liszt
– 3 ek. búzasikér
– 2 db  tojás
– 35g olvasztott vaj
– kb. 2-2,5 dl langyos tej
– ízlés szerint xilit
– csipet só
– 4g instant élesztő

Elkészítés:
A liszteket, a sikért, a xilitet, a sót, és az életszőt összekeverjük egy tálban. Beletesszük a tojásokat, és az olvasztott vajat, végül a langyos tejet. Jól összegyúrjuk, míg sima tésztát kapunk.
Ezután egyforma darabokra vágjuk a tésztát (mérettől függően, én ebből az adagból  6 db-ot szoktam készíteni) és hosszú kígyókra sodorjuk őket. Ezt követően mindegyiket feltekerjük csiga alakban, a végét a csiga alá hajtjuk.
Meleg helyen kb. egy óráig kelesztjük, majd lekenjük tojássárgájával, és fahéjas xilittel megszórjuk.
Előmelegített, 180C-os sütőben szép aranyszínűre sütjük.
Ha megsültek, még melegen lelocsoljuk kevés tejjel.

Diétás briós készítése

Diétás briós készítése

Diétás briós