Az elmúlt pár nap idegtépő órái után, ma végre kicsit feltöltődve, kicsit megnyugodva, de mindenképpen újult erővel folytatom azt, amit eddig elkezdtem, és próbálok Nektek segíteni tippekkel, ötletekkel és receptekkel. Továbbra is célom, hogy támogassalak benneteket a diétátok, és az egészségetek felé vezető úton.

Mára akkor itt is van egy jó kis ebéd vagy vacsora ötlet, ami nem más, mint sajtos-tejfölös csirkemell karfiolrizzsel. Igen, karfiolrizzsel…már annyi helyen olvastam róla, hogy muszáj volt kipróbálnom. Mindenhol azt írták, hogy nagyon finom, nagyon egészséges és kiváló helyettesítője a rizsnek, amit ugye diéta alatt eleve nem igen fogyaszt az ember, szóval mindig jól jön valami köret ötlet. 😉 És hát bevallom nem csalódtam benne, amellett hogy tényleg nagyon finom, még villámgyorsan el is készíthető. Szóval bátran ajánlom mindenkinek! Cukorbetegek, inzulinrezisztensek, fogyókúrázók, és tényleg bárki, aki kicsit is vágyik az egészségesebb életre, készítse és fogyassza! 😉

Elkészítése:
A karfiolt (friss vagy mirelit) aprító gépben daráld rizsszem állagúra (ez tényleg csak pár pillanat, mert különben nagyon pépes lesz). Egy serpenyőben forrósíts fel kevés kókuszzsírt, és a karfiolszemeket pirítsd meg rajta, majd ízesítsd sóval, borssal és petrezselyemmel. És már tálalhatod is, ennyi az egész.

Karfiol rizs