Töki pompos, langalló, kenyérlángos, ki hogy nevezi, mindegy is, mert az íze a lényeg! Nagyon finom és könnyen elkészíthető étel, mostanában a fesztiválokon is mindig kapható…nem véletlenül! 😉 Én itt most egy szénhidrát csökkentett verziót hoztam nektek. Ha valakinek van kerti kemencéje, abban az igazi, de azért sütőben sütve sem kutya! 🙂 A receptet itt, a bejegyzés végén olvashatjátok!

Kenyérlángos

Tészta:
– 30 dkg szénhidrát csökkentett liszt
– 2,5 dkg élesztő
– 1,5 dl tej
– 1 tk. xilit
– 1 tk. só
– 1 dl langyos víz
– 2 ek. kókuszolaj
– 1 ek. sikér

Feltét:
– 2 dl tejföl
– 2 gerezd fokhagyma
– szalonna
– sajt

Elkészítés:
A tejet langyosítjuk, beletesszük a xilitet és az élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztbe beletesszük a sót, az olajat, a sikért, a felfuttatott élesztőt, a vizet, és jól összegyúrjuk.
Fél-háromnegyed órát letakarva, langyos helyen kelesztjük, majd olajozott tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 5-10 percig elősütjük.
Ezt követően rátesszük a feltéteket és 180 fokon, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (míg megpirul a sajt a tetején).

langalló