Mai desszertem egy nagyon gyorsan elkészíthető sütemény volt, és mivel nálunk most érik a meggy, ezért azzal készítettem, de bármilyen gyümölccsel tökéletes! Tényleg csak össze kell keverni a hozzávalókat, tepsibe önteni, megszórni finomságokkal és mehet is a sütőbe!

A szénhidrát csökkentett lisztek közül én általában az Update lisztet vagy az Update MasterMixet használom, így a receptek azzal működnek igazán. Próbáltam már a Dia-Wellnes lisztjét is, azzal is működik a történet, de a folyadékfelvétel másként történik mindegyik lisztnél, így arra figyelni kell. Árban közel azonosak a lisztek! 😉

Akkor jöjjön is a recept!

Kevert sütemény meggyel és dióval:

Tészta:
– 4 bögre (2,5 dl-es bögre) szénhidrát csökkentett liszt (Update)
– ízlés szerint xilit/eritrit
– 3 dl olaj
– 7 dl tej
– 2 tojás
– 1 cs. sütőpor
– 1 ek. keserű mandula aroma
– kevés vanília

Tetejére szórni:
– meggy ízlés szerint
– dió ízlés szerint

Elkészítés:
A hozzávalókat elkeverjük csomómentesre, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Tetejét megszórjuk meggyel és dióval.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróba).Tálaláskor meghinthetjük porrá darált xilittel.

gyümölcsös diós kevert