Mindenkinek vannak gyengébb pillanatai, olyan ételek, melyeknek nehezen tud ellenállni, vagy csak egyszerűen mondjuk ki… emberek vagyunk, nem robotok… nem teljesíthetünk mindig 100%-osan!!!

Számomra pl. ez egy nagy adag fagylalt, tele csokoládéval, gyümölcsökkel és tejszínhabbal.

De miért látni csak kevés táplálkozási szakértőnél, tanácsadónál, dietetikusnál ilyen már-már cukorsokk közeli „csaló” kajákat kiposztolva.
Ők vajon mindig minden körülmények közt 100%-osan tartják a saját elveiket, vagy csak és kizárólag tisztán esznek?!?
Neeeem, ez csak a látszat, az, amit mutatni szeretnének, amit képviselnek. Mert, ahogy én is, ők is mind-mind hús-vér emberek, hibákkal és megbotlásokkal.

Az, amiért ezek az úgymond félrekajálások nincsenek annyira a nagy nyilvánosság elé tárva, az csak amiatt van, mert nem ezekre a rossz szokásokra akarjuk ösztönözni az embereket. Mert gondoljunk csak bele… adott Kiss Julcsika 15ezres követőszámmal, akinek isszák a követői minden szavát… ha most ő hetente kétszer kiposztolná, hogy csokit evett pizzával meg sült krumplival, akkor azt a látszatot keltené, hogy gyerünk emberek csináljátok utánam, hiszen így is célba érhettek!!! Ez is ugyanolyan egészséges, ettől is fogyni fogtok, stb… holott ez nem így van, csak ő már elérte a célját, tisztában van a szervezete működésével és tudja azt is, hogy hogyan korrigáljon!

De az, amikor egy ilyen táplálkozási szakember csípőből elutasítja ezeket az úgymond egészségtelen kajákat, és azt hangoztatja, azt írja nekem, hogy ő soha nem csúszik félre az étkezéseivel – és most lehet néhány embernél majd kiverem a biztosítékot – az szerintem képmutató és álszent… vagy UFO! Főleg, ha már láttam is másként étkezni… na az a nem mindegy!!!

Szóval igen, mi táplálkozástudományi szakemberek sem vagyunk robotok és olykor-olykor becsúszik más étel is a szánkba, azon kívül, amit nagy általánosságban láthattok tőlünk!
Sajnos azonban ilyen képmutató és hazug világot élünk, hogy ezek a dolgok következmények nélkül megtörténhetnek és ami a legszomorúbb, hogy meg lehet vezetni az embereket!!!

Egy jó tanács így a végére: Ne legyetek vakok és hiszékenyek! Mindig tudjatok olvasni a sorok között! 😉