Ma ebédre lasagne-t készítettem. A tésztát is én gyúrtam hozzá, így biztosan kevesebb benne a szénhidrát, mint a bolti változatban. Már többször is elkészítettem, de sosem lehet megunni.

Íme a recept:

Lasagne

Tészta:
– 450 g Norbi liszt vagy 225g MasterMix és 225g fehér liszt
– 4 tojás
– pici só
– kevés víz

Ragu:
– 500 g darált hús/csirke,pulyka,sertés/
– 500 ml passzírozott paradicsomlé/cukor és sómentes/
– 1 fej hagyma
– só
– 2-3 gerezd fokhagyma
– pici olaj
– kevés Xilit
– pirospaprika
– pirosarany
– örőlt fekete bors

Besamel mártás:
– 50 g Norbi liszt
– 0,5 l tej
– 25 g vaj
– só
– örőlt fehér bors

Tetejére:
– reszelt sajt

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd félreteszem.
A raguhoz az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasztom, belerakom a darált húst, ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával, pirosarannyal, fokhagymával, xilittel, végül felöntöm a paradicsomlével és összeforralom.
A besamel mártáshoz a vajat felforrosítom, belerakom a norbi lisztet, tejjel felöntöm, csomómentesre keverem és sóval, borssal ízesítem.
Ezt követően a tésztát vékonyra nyújtom, felvagdosom lasagne lapokra. Jénait vagy tepsit kiolajozok, és rétegezve rakom a tésztát, besamel mártást, majd a ragut. Két-három ilyen réteget rakok, a tetejére tészta kerüljön, amire reszelt sajtot szórunk.
Sütőben, 200 fokon, kb 30-40 perc alatt készre sütjük.

Ebből a tészta mennyiségből a fele elég az általam használt jénai tálnyi lasagne-hoz (30×20), a másik feléből készíthető mákos-lekváros derelye!!!