Blog bejegyzések

Egészség, diéta, edzés, ételek / receptek, szépség és sok egyéb írás az egészséges életvitellel kapcsolatosan. 2016 óta vezetek blogot, bízom benne, hogy cikkeim közt találsz számodra érdekeset.

Sózni vagy nem sózni…ez itt a kérdés?!?

Sózni vagy nem sózni…ez itt a kérdés?!?

Lehet-e túlzásba vinni a sófogyasztást?
A válaszom, hogy sajnos igen. Az emberek átlagosan 2-3 teáskanálnyi sót is elfogyasztanak naponta, az ajánlott 1 teáskanálnyi helyett. Ez a nátrium tekintetében 6800 milligramm is lehet, a határérték pedig 2300 milligramm.

bővebben
Tényleg félni kell a szénhidrátoktól?

Tényleg félni kell a szénhidrátoktól?

Na de mi is az a szénhidrát?
Az élelmiszerekben három makronutriens található, melyek közül a szénhidrát az egyik, a fehérjék és a zsírok mellett.
Ha merő egyszerűséggel szeretném megfogalmazni, akkor azt mondanám, hogy a szénhidrát molekulák szénből, hidrogénből és oxigénből állnak, melyeket gyakran cukroknak vagy keményítőknek is neveznek, és a legfőbb energiaforrása a szervezetünknek.

bővebben
Kell-e nassolnia a gyereknek?

Kell-e nassolnia a gyereknek?

Elég megosztó témát hoztam ma fel, ugyanis azok között, akikkel beszélgettem erről a cikk megírását megelőzően, két tábort állíthatnék fel. Az egyik tábor teljes mértékben édesség ellenes volt (vagy csak ezt mondta) a másik szinte minden nap adott a gyermekének valami nassolni valót.

bővebben
Mitől kövér a gyerek?

Mitől kövér a gyerek?

Ma egy kicsit kényes témát hoztam fel, de úgy érzem, beszélni kell róla, mert igen nagy problémát jelent ez az egészség szempontjából. Sajnos a statisztikák is azt mutatják és látom én is, hogy ma Magyarországon kb. minden 5. gyermek/fiatal túlsúlyos. Ez pedig...

bővebben
Visszatérés

Visszatérés

Kis hatásszünet után próbálom folytatni amit elkezdtem…de mentségemre szóljon,hogy úton van a kistesó! 🙂

bővebben
Egy rossz emlék margójára…

Egy rossz emlék margójára…

Ma egy kicsit bővebben írok arról a nőgyógyászati műtétről, amin sajnos át kellett esnem még a babóca előtt. A történet ott kezdődött, amikor diagnosztizálták nálam a PCOS betegséget. Sajnos az évek alatt olyan mértéket öltött nálam ez a betegség, hogy az orvosom...

bővebben

Kövess az Instagrammon is!

[iscwp-slider username=”nika_fittlife”]

Csatlakozz

Az egészséges életformához!

Az egészséges életmód a gondolkozás-móddal kezdődik. Tested elsősorban az általad nyújtott táplálékból építkezik. Rombolod vagy megújítod önmagad? S hogy megőrizzük energiánkat a mozgás öröme is fontos kell legyen. Tudatosan táplálkozol vagy csak az éhségedet elégíted ki?